viernes, 30 de marzo de 2012

El ple del Consell ha aprovat este divendres l'esborrany del decret de plurilingüisme, que preveu doblar les hores lectives d'anglés en l'educació obligatòria

http://www.rtvv.es/va/comunidad-valenciana/Consell-aprova-lesborrany-decret-plurilingue_0_673132736.html

Comunitat Valenciana

GENERALITAT Preveu doblar les hores lectives en anglés

El Consell aprova l'esborrany del decret plurilingüe

El ple del Consell ha aprovat este divendres l'esborrany del decret de plurilingüisme, que preveu doblar les hores lectives d'anglés en l'educació obligatòria. Així ho ha avançat en el seu Twitter el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra. A les 12.30 hores, el vicepresident de l'executiu autonòmic, José Ciscar, ha oferit la roda de premsa posterior al ple en la qual ha oferit més detalls de la futura norma.
El decret per a implantar l'ensenyament plurilingüe en el sistema educatiu valencià és un dels debats intensos en el sistema de la comunitat educativa. Al principi l'exconseller Alejandro Font de Mora va impulsar un model que preveia impartir almenys un terç de les assignatures en les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana, castellà i valencià, i com a màxim un altre 33% en un idioma estranger, preferiblement l'anglés.

Després, els seus successors en el càrrec, José Ciscar primer i, actualment, María José Catalá, van tornar a obrir meses de diàleg amb diversos representants del sector per tractar qüestions com, per exemple, les línies en valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario